THE ULTIMATE GUIDE TO κυπαρισσια διαμονη

The Ultimate Guide To κυπαρισσια διαμονη

The Ultimate Guide To κυπαρισσια διαμονη

Blog Article

Στριμωγμένη σε γκαράζ πλοίου η Μυρτώ – «Απαράδεκτη η συμπεριφορά του πληρώματος» καταγγέλλει η μητέρα της

Παρόλο που διαθέτουν επιφανειακό ριζικό σύστημα, είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι είναι εξαιρετικά ανθεκτικά σε καταιγίδες και δυνατούς ανέμους.

Οι πηγές είναι ανοιχτές από τον Μάιο μέχρι και το Νοέμβριο.

Εκεί που ο Πάρνωνας βουτά απότομα στη θάλασσα, εκεί που το Μυρτώο απλώνεται απέραντο ως τη γραμμή του ορίζοντα, εκεί φωλιάζει το Κυπαρίσσι. Σε μια πελοποννησιακή γωνιά που μοιάζει επικίνδυνα με την άκρη του κόσμου.

Και στο τέλος, ένα σχόλιο Μετά το ταξίδι τους, οι πελάτες μας σχολιάζουν τη διαμονή τους.

Δεν είναι εύκολο να φτάσεις εδώ: Τέσσερις ώρες δρόμο έχεις να κάνεις από την Αθήνα, δύο από την Σπάρτη, με την τελευταία σε φιδογυριστές στροφές, κάτω από θεόρατα βράχια, πάνω στις πλαγιές του Πάρνωνα.

Τέτοια δροσιά ούτε φθινόπωρο στην… Αθήνα. Ιδανική η απογευματινή αυτή ώρα και για περίπατο στο σκιερό μονοπάτι που πάει στο ξωκλήσι του Αη Γιώργη, δεξιά πάνω από το Μώλο όπως κοιτάς τη θάλασσα, ή μέχρι το Φάρο.

Κατά την αρχαιότητα το χωριό αποτελούσε ένα από τα πιο γνωστά θεραπευτήρια, με τους ασθενείς- επισκέπτες του να website μπαίνουν σε γούρνες που ήταν λαξευμένες στο βράχο, οι οποίες γέμιζαν με ιαματικό νερό που ανάβλυζε από το βουνό.

Το κυπαρίσσι είναι ένα φυτό που αναπτύσσεται σε όλους τους τύπους εδαφών και δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις ως προς το χώμα που το φυτεύουμε, αρκεί να διαθέτει καλή αποστράγγιση.

Η νυχτερινή ζωή του Ευδήλου είναι αρκετά δραστήρια και κρατάει μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Είμαι η Μαρία και όνειρο μου είναι να κάνω τον γύρο του κόσμου με ένα βαν! Επειδή ακόμα αργεί να γίνει πραγματικότητα, γράφω στους γεωγραφικούς για τις εμπειρίες μου από τα ταξίδια που έχω κάνει μέχρι τώρα.

Ως απάντηση, έγιναν προσπάθειες διατήρησης για την προστασία των εναπομεινάντων κυπαρισσιών από την υπερβολική συγκομιδή.

Σε ιερό σπήλαιο βρισκόταν το μαρμάρινο άγαλμα του Ασκληπιού. Η θέση αυτού του σπηλαίου βρίσκεται ψηλά στον βράχο, πάνω από το υδραγωγείο και ο επισκέπτης μπορεί να φτάσει εκεί ακολουθώντας ένα μικρό, ανηφορικό μονοπάτι.

Ο φλοιός και οι ρίζες του δέντρου χρησιμοποιούνταν επίσης για ιατρικούς σκοπούς, συμπεριλαμβανομένης της θεραπείας του πυρετού και των γαστρεντερικών προβλημάτων.

Report this page